Gokwijzer

Mercy of the Gods

Mercy of the Gods gokkast van NetEnt is een videoslot met een progressieve jackpot en is qua onderliggende techniek gebaseerd op het spel Divine Fortune. Het thema van deze gokkast heeft te maken met Egypte, onderzoekers en mythologie. Er zijn 20 winlijnen, verdeeld over een grid van 5 rollen en 3 rijen. De variantie van Mercy of the Gods is gemiddeld en het uitbetalingspercentage is gesteld op 96,64%.

Thema

Zoals gezegd is deze gokkast helemaal geŽnt op Egypte, onderzoekers (en archeologen) en de mythologie. De gebruikte symbolen bij gokkast Mercy of the Gods zijn de welbekende 10, J, Q, K en A en daarnaast de hoger uitbetalende afbeeldingen waaronder allerlei Egyptische symbolen en gekleurde edelstenen. De onderzoekster is het hoogst uitbetalende symbool. Wat opvalt is dat de graphics van Mercy of the Gods er heel goed uitzien. Duidelijke en strakke lijnen, felle kleuren en het geheel doet vooral luxe aan. Een beetje zoals een Egyptische schat die ergens diep verscholen ligt en ineens voor je ogen verschijnt.

Features en jackpots van de gokkast

Bij Mercy of the Gods gokkast zijn Wild-symbolen uiteraard aanwezig. Behalve dat ze de waarde aan kunnen nemen van elk symbool om een winlijn mee te kunnen creŽren, zorgen ze ook voor een gratis respin. Bij die respin zakt de Wild een plekje naar beneden en de respins gaan net zo lang door tot er geen Wilds meer in beeld zijn. De Wilds kunnen ook uitklappen (als ze naast elkaar vallen) waarna ze de complete rol bedekken. Dit principe wordt ook wel de Gift of Life Respins genoemd. Draai je 3 of meer scattersymbolen, dan krijg je free spins toebedeeld: 5, 8 of 12 stuks (bij respectievelijk 3, 4 of 5 scatters). Bij de free spins modus zal een gevallen Wild altijd uitklappen over de gehele rol, dus dat kan lekker aantikken. Uiteraard geldt hier ook nog steeds de Gift of Life Respins feature.

De jackpot is voor veel spelers wellicht het belangrijkste onderdeel van de Mercy of the Gods gokkast. Je komt terecht in het jackpotspel als je 3 of meer munten hebt verzameld in het basisspel. Vervolgens worden die munten op rollen geplaatst en krijg je 3 spins. Elke keer als er een munt valt, wordt de teller van de spins weer teruggezet op 3. Bij 1 volle rij munten win je 20 keer je inzet, bij 2 rijen win je 100 keer je totale inzet en bij 3 rijen win je de Mega Jackpot!

Gokwijzer over Mercy of the Gods van NetEnt

Qua graphics ziet Mercy of the Gods gokkast er al prachtig uit. Maar voor een jackpotslot is het ook nog eens een leuk spel om te spelen. Je beleeft vast en zeker veel speelplezier als je op deze kast een gokje waagt, zeker als je kans maakt op de Mega Jackpot. Wat ons betreft dus echt een aanrader om te gaan spelen.

Mercy of the Gods gokkast