Gokwijzer

Rise of Maya

Rise of Maya gokkast van NetEnt is een game met een link richting de Maya-cultuur. Dit type thema hebben we al een aantal keer eerder gezien in gokkasten, maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn. Dit spel krijgt bovendien een echte NetEnt-behandeling, zodat je verzekerd bent van interessante functies en uitstekende grafische afbeeldingen. Het speelgrid bestaat uit 5 rollen met 10 actieve winlijnen. Er zijn gratis spins, expanding en regular wilds, scatters, re-spins en andere gave features. De hoogste uitbetaling is maar liefst 2500x je totale inzet en het uitbetalingspercentage bedraagt 96,42%. Iets wat natuurlijk helemaal niet slecht is.

Thema van Rise of Maya: de Maya-cultuur

De gebruikte symbolen zijn vrijwel allemaal in het Maya-thema weergegeven. Zo zijn er de laag uitbetalende symbolen: de kaartsymbolen 10 tot en met de Aas die zijn ontworpen in passende Maya-stenen. De vijf goedbetalende symbolen zijn allemaal Maya-ceremoniemaskers in verschillende kleuren en een eng ontwerp. De flamboyante hertenschedel is het meest waard bij 250 keer de inzet voor vijf op een rij. Als het gaat om winnende combinaties, vereisen low pay-symbolen minimaal drie stuks op een winlijn, terwijl er voor de high-pay-symbolen slechts twee voor nodig zijn. Het rendement is misschien niet veel voor twee op een rij, maar het levert wel een hoger aantal overwinningen tijdens het gokken op.

Diverse bonus features en extra’s

Er is veel aandacht voor de Wilds bij Rise of Maya gokkast, maar er zijn ook diverse andere functies om je bezig te houden tijdens het spelen. In het basisspel of bij de gratis spins kan de Scatter Nudge-functie willekeurig worden geactiveerd. Dit gebeurt wel alleen bij een no-win situatie waarbij wilds of scatters op de rollen worden toegevoegd.

Waarom 1 Wild als je ook 4 Wilds kunt hebben? Je krijgt als speler een enkel wild-symbool, 2 uitbreidende Serpent Wilds en Serpent Stacks. Ze vervangen allemaal een van de basisbetaalsymbolen. Daarnaast breiden de 2 expanding Serpent Wilds zich naar boven of naar beneden uit, al dan niet over een gehele rol. De Serpent Stack Wild verschijnt alleen tijdens de Free Spins op hot reels en zal altijd een hele rol bedekken.

Je krijgt gratis spins als er 3 of meer scatter- of wild-symbolen over de rollen in elke willekeurige combinatie landen. Dit proces kent 15 gratis spins toe en de rollen die de scatters of wilds hebben gehost die de functie hebben geactiveerd, worden meteen ook Hot Reels. Met deze vurige rollen kunnen Serpent Stack-wilds op de volledige rol landen en hun ding doen. Bovendien kunnen er tijdens deze functie extra gratis spins worden gewonnen zodat je in totaal tot 24 free spins kunt krijgen.

De laatste functie die dit spel heeft is de bonusinzet: Second Chance Scatter & Second Chance Scatter Respin. Om deze functie te kunnen gebruiken, moet je dit als speler tijdens het hoofdspel activeren. Je moet je inzet dan verdubbelen en het biedt vervolgens grotere kansen op extra scatters en wilds om de Free Spins-bonusronde en de hot reels te activeren.

Rise of Maya gokkast gratis oefenen

Wil je ook op deze Rise of Maya gokkast gaan spelen? Om het spel onder de knie te krijgen is het vaak slim om eerst in de gratis variant te gaan oefenen. Je hoeft dan nog geen echt geld in te zetten. Als je alles een beetje door hebt kun je verder gaan met het voor echt geld spelen van Rise of Maya gokkast.

Gokwijzer over Rise of Maya van NetEnt

Rise of Maya is een interessant gokspel van NetEnt. Geen hoogvlieger, maar zeker ook geen flop. Het biedt uiteenlopende extra features en het uitbetalingspercentage en de maximale winst per spin zijn prima in orde. Net als bij de meeste slots, zijn de gratis spins de plek waar het spel echt leuk wordt. De Scatter Nudge-functie die willekeurig verschijnt is ook leuk om extra spanning te creëren, ook als je in eerste instantie niets gewonnen zou hebben. Rise of Maya gokkast is verre van baanbrekend, maar het is een aantrekkelijk, sprookjesachtig en eenvoudig te spelen spel met een behoorlijke set features en een prima gameplay.

Rise of Maya gokkast