Gokwijzer

Wild Bazaar

Gokkast Wild Bazaar van NetEnt is een videoslot met 5 rollen, 4 rijen en 26 winlijnen. Het uitbetalingspercentage staat op 96,15%, er is een gemiddelde variantie en je kan inzetten plaatsen van minimaal 20 cent en maximaal 400 euro. De maximale winst bedraagt 390 keer je inzet. Dat lijkt op het eerste gezicht niet super veel, maar de free spins die je kan krijgen maken veel goed waardoor je wel vaker kans hebt op hoge winsten. O ja, NetEnt heeft trouwens een prettige optie aan het spel toegevoegd. Je moet voortaan de Max Bet knop twee keer indrukken alvorens je met maximale inzetten gaat spelen. Per ongeluk maximaal inzetten zal op die manier gelukkig niet meer vaak voorkomen.

Thema van gokkast Wild Bazaar

Denk aan ArabiŽ, denk aan de Fata Morgana in de Efteling en denk vooral aan de overdekte markten in PerziŽ als je gokkast Wild Bazaar gaat spelen. De gebruikte symbolen zijn allemaal blinkende dingen die je op zo'n markt zou kunnen kopen (armbanden, broches, edelstenen en meer). De best uitbetalende symbolen zijn de gekleurde schatkistjes. Die hebben bovendien nog een andere functie, maar daarover meer bij de uitleg over de Wilds en de free spins.

Wild Bazaar: veel Wilds en free spins

Gokkast Wild Bazaar van NetEnt heeft niet echt bonusrondes. Maar toch ook weer wel! Als je namelijk minimaal drie schatkistjes van dezelfde kleur op een winlijn hebt, activeer je een free spins feature. De rode schatkistjes zorgen voor stacked wilds, de groene voor een colossal wild, de roze voor een linked wild en de blauwe voor een multiplier van x2.

Mogelijkheden bij de free spins

Zoals gezegd zijn er dus vier verschillende mogelijkheden als je de free spins activeert. Ze zijn afhankelijk van de kleur van de gevallen schatkistjes.

  • Rode schatkistjes betekent stacked wilds. Een wild verschijnt dan stacked (gestapeld) op de rollen.
  • Groen betekent colossal wild. Elk wild symbool verschijnt dan als een 2x2 colossal wild. Dat houdt dus in dat je vier wilds in een vierkantje naast elkaar kunt hebben.
  • Roze schatkistjes zorgen voor de linked wilds. Als er links en rechts op het grid een wild symbool verschijnt, dan veranderen de symbolen die daartussen liggen ook in wilds.
  • Blauwe schatkisten roepen de multiplier van x2 op. Alle winsten worden dan verdubbeld.

Het mooie van deze free spins is dat als je weer schatkisten draait tijdens de free spins, deze worden opgeteld bij degene die je al had. Zo kan je free spins aantal behoorlijk oplopen. De winsten zijn dan misschien niet super hoog, het zijn er wel meer dan je waarschijnlijk gewend bent.

Leuk om te spelen?

Op het oog is gokkast Wild Bazaar misschien niet de meest flitsende gokkast. En als je echt puur speelt voor de bonusgames, dan vind je dit videoslot misschien minder interessant. Toch zijn er ook veel spelers die de free spins modus juist zien als bonusrondes. In onze ogen is het een prima kast om op te spelen, waar je ook behoorlijk wat tijd aan kan spenderen.

Wild Bazaar gokkast